Berichten

Vooruitkijken naar het nieuwe seizoen

Vooruitkijken naar het nieuwe seizoen

Ik ben zeer verheugd dat ik aan jullie kenbaar kan maken dat we in het nieuwe seizoen gaan starten met een nieuwe groep binnen Seolto, in september starten we met KombiFit! Een onderdeel dat al langer op de wensenlijst stond van het bestuur. Een paar jaar geleden hebben we ook al eens geprobeerd dit op te starten, echter is dat destijds toch een stille dood gestorven. De reden dat wij ervan overtuigd zijn dat dit nu wel gaat lukken is dat we een enthousiaste en gekwalificeerde trainer hebben gevonden voor deze groep. We zijn heel blij met de toezegging van Lysanne Murre.

Bij KombiFit draait het niet om korfbalwedstrijden spelen, maar om gezellig samen sporten en bewegen op een verantwoorde manier en op ieder niveau. We komen snel met meer info over de nieuwe KombiFit bij Seolto; hou de website en de socials in de gaten!

Op de website is onlangs de nieuwe teamindeling geplaatst voor volgend seizoen. We zijn blij dat alle ploegen weer voorzien zijn van minimaal 1 trainer, maar het zou goed zijn als er nog een paar trainers bijkomen. Als bestuur zijn we blij dat ook de trainers van de selectie hebben aangegeven dat ze volgend seizoen zullen aanblijven. Ik hoop dat we een competitie gaan krijgen die we een keer mogen afmaken en dat we dan eindelijk kunnen zien wat de kwaliteiten zijn van deze technische staf. Een kampioenschap in de vierde klasse mag denk ik nog steeds het doel zijn met deze groep spelers!

Leden stoppen en nieuwe leden komen, zo is het altijd geweest, maar nu door de corona crises zien we een duidelijk ander beeld. Er gaan meer leden stoppen en er komen nauwelijks nieuwe leden bij. Als je op de website naar de teams kijkt voor volgend seizoen, dan zie je dat we bij de jongste jeugd slechts één F en één E team hebben. Dit is een historisch laag dieptepunt! Al jarenlang maakt de jeugd in Vlissingen kennis met korfbal en Seolto via het schoolkorfbaltoernooi en dat levert jaarlijks nieuwe leden op, echter door corona en slecht weer is dit al twee jaar niet kunnen doorgaan. Het geeft maar weer eens aan hoe belangrijk het schoolkorfbaltoernooi is voor onze vereniging. We zullen dus aan de slag moeten met ledenwerving, heb jij ideeën hierover? Laat het weten aan het bestuur! We hopen nog voor de zomervakantie iets hierin te kunnen ondernemen.

Zoals er ook leden stoppen, stoppen er ook ieder jaar vrijwilligers. De vrijgekomen plekken hiervoor worden doorgaans altijd weer tijdig opgevuld door nieuwe vrijwilligers. Je spreekt elkaar vaak tijdens wedstrijdzaterdagen of een leuk feest in het clubhuis, echter door corona is er geen publiek welkom en is ons clubhuis gesloten. Hierdoor is het dit jaar moeilijker dan ooit om de vrijgekomen taken weer allemaal te voorzien van nieuwe vrijwilligers. Toch is het noodzakelijk dat dit wel gebeurd!

Wil jij Seolto helpen en een taak op je nemen, alleen of samen met anderen, laat het ons dan weten. We hebben verschillende taken vacant, variërend van wekelijks tot slechts een paar keer per jaar. Ook doen wij een beroep op ouders van onze jeugdleden, in overleg vinden we altijd iets passend!

De corona cijfers lopen nu hard terug, de genomen maatregelen worden afgebouwd en het tempo bij het vaccineren wordt opgeschroefd, allemaal positieve zaken die eraan bijdragen dat wij elkaar wellicht snel weer kunnen begroeten op het sportpark en in ons clubhuis. Ik kijk ernaar uit!

Nog even volhouden samen!

Met sportieve groet,

Marco van der Meule

Voorzitter

voorzitterseolto@gmail.com

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.