Berichten

Lekker weer, naar buiten!

Lekker weer, naar buiten!

Klimaatverandering en het KNKV beweegt mee! De zaalcompetitie heeft precies lang genoeg geduurd, we mochten de hele maand maart nog lekker binnen spelen en dat vond niemand echt erg, het was één van de natste en koudste maanden maart sinds vele jaren! Inmiddels hebben we al een paar dagen volop zon gehad en zijn de eerste veldtrainingen voor alle teams een feit en hebben alle trainers weer een clinic gehad. Dit vinden we als bestuur erg belangrijk en daarin zullen we blijven investeren, want als de trainers het goed doen, profiteren alle leden daarvan!

Op de slotdag van de zaalcompetitie konden we de ene na de andere kampioen bij Seolto verwelkomen. De social mediacommissie had het maar druk met het posten van berichten en foto’s van al die kampioenen! Seolto F1, Seolto E1, Seolto C1 en Seolto B1 werden deze laatste speeldag kampioen, gefeliciteerd! De week ervoor waren velen van jullie getuige hoe Seolto 1 in een spannende wedstrijd het kampioenschap en de promotie naar de tweede klasse binnenhaalde! Een hele mooie prestatie en goed om te zien dat Seolto leeft, want wat was het druk in de Baskensburg!

In een eerdere nieuwsbrief vertelde ik al dat we contact hebben gezocht met de gemeente over onze velden. Het eerste overleg met de gemeente hierover heeft inmiddels plaatsgevonden en leverde voor ons een grote verrassing op; sportpark Bonedijke krijgt een extra vereniging! De gemeente is voornemens om een tennispark neer te leggen op Bonedijke. Dit zal ten koste gaan van het trainingsveld van Walcheren en een deel van ons veld. Naast tennisbanen is het ook de bedoeling dat er paddelbanen komen. Ik vond het belangrijk om snel met Walcheren om tafel te gaan zitten om te weten hoe zij erin zitten. Dit bleek heel positief, voor Walcheren kost het weliswaar een trainingsveld, maar daar krijgen ze een volwaardig kunstgrasveld voor terug. Samen met Walcheren is het initiatief genomen om contact te zoeken met tennisvereniging De Schelde om snel met elkaar in gesprek te gaan, bij De Schelde zijn ze heel enthousiast over de verhuizing naar Bonedijke. Gezamenlijk is afgesproken om een plan op te stellen en toe te werken naar een toekomstbestendig sportpark Bonedijke voor alle drie de verenigingen. We gaan jullie op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

De gemeente heeft een technische keuring laten uitvoeren van ons veld. Hieruit blijkt dat veld 2 en 3 in prima staat zijn en dat veld 1 net voldoet aan de normeringen die ervoor staan. De gemeente heeft besloten om onze velden nu nog niet te vervangen en dus aan te passen aan de nieuwe maatvoering. Het seizoen 23/24 zullen we dus nog met de huidige velden moeten doen. Om veld 1 zoveel als mogelijk te ontlasten zal het trainingsschema daarop worden aangepast. Veld 1 is het enige veld waarop we wedstrijden kunnen spelen met de teams die wedstrijdkorfbal spelen, voor de voorjaarscompetitie zijn dat C1, B1, A1, S2 en S1.

Zaterdag 15 april staan er voor alle jeugdploegen oefenwedstrijden gepland op onze eigen velden, hopelijk met mooi weer en veel gezelligheid, de week daarna start de voorjaarscompetitie! Ik wens iedereen heel veel plezier en succes met de competitie en hoop iedereen weer te mogen zien in en rond ons eigen clubhuis!

Marco van der Meule
Voorzitter

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.