Berichten

Landelijk Studentenkorfbaltoernooi (LSKT)

Landelijk Studentenkorfbaltoernooi (LSKT)

Beste verenigingen, sportinstellingen en onderwijsinstellingen,
Helaas waren we genoodzaakt het Nederlands Studentenkampioenschap korfbal (NSKK) in december te annuleren. Dit vonden we erg jammer en daarom hebben we besloten om alsnog een studententoernooi te organiseren dit collegejaar. Ditmaal in een nieuw jasje, namelijk het Landelijk Studentenkorfbaltoernooi (LSKT)!
Het LSKT is ook een prestatiegericht toernooi speciaal voor studerende korfballers. Een team bestaat uit studenten uit dezelfde stad. Het toernooi zal plaatsvinden op zondag 22 mei bij sportcentrum Valkenhuizen in ArnhemHet LSKT zal, ondanks dat het in mei plaatsvindt, in de zaal gespeeld worden. 
Het LSKT heeft net wat andere regels, dus lees deze even goed door. Een speler mag meedoen aan het LSKT als aan de volgende eisen is voldaan:

  • Hij/zij is een hbo/wo-student.
  • Of hij/zij was een hbo/wo-student in het collegejaar voorafgaand aan het huidige collegejaar.
  • Hij/zij heeft de minimale leeftijd van zestien en de maximale leeftijd van dertig jaar.  
  • Hij/zij studeert (of volgde zijn/haar laatste studiejaar) aan een instelling in de stad waar het team vandaan komt (het is dus niet toegestaan om studenten uit andere steden mee te nemen). Uitzondering hierop zijn studenten die een studentensportkaart hebben van een universitair sportcentrum in een andere stad dan waar ze studeren. Deze studenten mogen zelf kiezen voor welke van de twee steden zij uitkomen. Dit betekent dat een student die in Leiden studeert, maar bij de SKV in Delft korfbalt, uit mag komen voor Delft of Leiden. Dit geldt ook voor studenten uit Amsterdam. Studenten van de UvA en de VU mogen dus samen een team vormen.

Is er twijfel over of een speler aan de eisen voldoet of geld er een uitzonderlijke situatie? Neem dan contact op met de SKC. Wij zullen dan bekijken of het mogelijk is de speler deel te laten nemen aan het LSKT.

De officiële uitnodiging met details hoe een team op te geven volgt binnenkort. We hopen dat jullie in ieder geval al enthousiast zijn geworden!  

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.