Berichten

Het verenigingsleven tussen wal en schip

Het verenigingsleven tussen wal en schip

Het Covid-19 virus heeft grote impact op onze vereniging, daar waar we elkaar altijd vonden langs de lijn, bij feestjes in ons eigen clubhuis of gezellig tijdens de derde helft; het is er niet meer! Het verenigingsleven is geminimaliseerd tot een team aangelegenheid. Als voorzitter is het niet leuk om dit te moeten ervaren, maar het is wel bittere noodzaak. Iedereen is wel klaar met Corona, maar Corona is blijkbaar nog lang niet klaar met ons. We moeten hopen dat we in de zaal nog wedstrijden mogen gaan spelen, dat zou al mooi zijn, of dit met publiek zal zijn, ik vrees van niet. Leuke activiteiten stonden erop de planning, maar helaas gaan deze niet door, ook de ALV en de jaarlijkse vrijwilligersavond hebben we moeten schrappen uit onze agenda, gelukkig kon de griezeltocht voor de jeugd nog wel doorgang vinden op een corona verantwoorde manier.


Het KNKV heeft inmiddels aangegeven dat de veldcompetitie voor het breedtekorfbal is afgesloten. De niet gespeelde wedstrijden zullen niet meer opnieuw ingepland worden. Voor het wedstrijdkorfbal worden de niet gespeelde wedstrijden in de doorlopende competities in het voorjaar ingehaald. De focus ligt momenteel geheel op de zaalcompetitie, hoewel het nu niet duidelijk is wanneer deze zal gaan beginnen, wordt er volop gewerkt aan de voorbereiding hierop. Zodra de corona maatregelen het toelaten om weer wedstrijden te spelen, zal de competitie snel beginnen. Het is dan ook noodzaak om te blijven trainen en fit te blijven om zo blessures te voorkomen als de competitie weer begint.


Zonder publiek en zonder huldiging zijn er toch een paar Seolto teams kampioen geworden tijdens deze najaarscompetitie, we hopen ze op een later moment nog eens in het zonnetje te zetten. Seolto 3 is met slechts één verliespartij en een doelsaldo van +57 overduidelijk kampioen geworden. Het is een jong team dat altijd strijd voor iedere bal en altijd honger heeft naar meer overwinningen. Hun optreden op het veld heeft de verwachtingen voor de zaal alleen maar groter gemaakt. Nu maar hopen dat we mogen meemaken of ze dit in de zaal gaan waarmaken!

Seolto D2 heeft maar liefst 43 doelpunten gescoord in slechts 5 wedstrijden! Alle vijf de wedstrijden werden gewonnen, aan de dadendrang van deze ploeg, wist geen tegenstander te ontkomen. Een meer dan terechte kampioen, vanwege de corona laat de huldiging nog even op zich wachten, maar de medailles gaan zeker nog toekomen aan deze kanjers!

Seolto E3 heeft slechts één wedstrijd verloren en is daardoor zeker de terechte herfstkampioen uit hun poule! Ook deze jonge Seolto sterren scoren er lustig op los, 23 keer konden ze juichen voor een doelpunt. Erg knap gedaan, zeker als je weet hoe kort deze wedstrijdjes maar zijn.

Ik hoop dat de zaalcompetitie in zijn geheel uitgespeeld kan gaan worden en dat we dan nog meer ploegen mogen huldigen! Niets zo mooi als stralende kampioenen die met trots hun medaille tonen!


Vanaf de bestuurstafel kan ik alvast verklappen dat we bezig zijn met een nieuw shirt voor Seolto. Waarom een nieuw shirt? De shirts zoals we die hadden van Erima, het model 5 Cube, is alweer een paar jaar uit productie en het nieuwe shirt dat daarvoor in de plaats is gekomen dat bevalt niet bij de spelers. Erima houdt een model shirt slechts drie jaar in productie en dan kan je weer kiezen voor een ander model. Het is niet wenselijk om iedere 3 jaar in een nieuw tenue te verschijnen, daarom nemen we nu de tijd om een shirt te kiezen waar we lang mee vooruit kunnen en dat aan de kwaliteitswensen voldoet van de spelers. Zodra we hier foto’s van hebben, zullen we deze met jullie delen!


Meestal sluit ik af met; “dat we elkaar langs de lijn zien” of “vraag ik aandacht voor een leuk feestje in het clubhuis”, het is niet dat die wens er niet is, maar ik ben bang dat het nog wel even zal gaan duren. Ik hoop dat iedereen gezond blijft en zijn of haar voldoening kan halen uit de trainingen die op dit moment nog wel mogen, zij het voor de senioren op aangepaste wijze.


Blijf gezond, hou je aan de maatregelen!

Sportieve groet,


Marco van der Meule

Voorzitter

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.