Berichten

Fijne feestdagen

Fijne feestdagen

We eindigen het jaar zoals we het zijn begonnen; zonder te sporten in verenigingsverband. Helaas is het niet anders, het coronavirus blijft ons in haar macht houden. Keer op keer een nieuwe variant waardoor de samenleving en daardoor ook het verenigingsleven te maken krijgt met verregaande beperkingen. In het afgelopen jaar was het niet anders, pas tegen de zomer mochten we weer wat meer en kwam er in juni nog soort van competitie. Heerlijk was het om te zien hoe de vereniging uit een lange winterslaap kwam en weer helemaal opbloeide na de zomervakantie.

Er waren clinics voor scholen en ook het schoolkorfbaltoernooi kon doorgaan. Dit zijn inspanningen door vrijwilligers die echt lonen voor de vereniging. Het resultaat was gelijk zichtbaar, vele nieuwe kinderen werden lid van onze vereniging.

De beperkingen die corona met zich meebrengt, brengt financieel veel schade toe bij verenigingen en bedrijven. Bij Seolto komen we er financieel gelukkig goed doorheen, dit is met name te danken aan het oud papier ophalen. Iedere eerste zaterdag van de maand wordt er door een hardwerkende groep vrijwilligers oud papier opgehaald in de wijk Paauwenburg. Dit is echt van grote waarde voor de vereniging, het maakt dat wij extra financiële middelen hebben om uitgaven te doen die het verenigingsleven naar een hoger niveau tillen. Uiteraard is het van groot belang dat er voldoende helpers bij het oud papier blijven, want als deze inkomstenbron zou wegvallen, dan zal het beleid daarop moeten worden aangepast. Het gaat slechts om 2 à 3 uur per maand! daarnaast is het ook nog eens erg gezellig om dit samen te doen en de koffie en thee zijn altijd aanwezig!

We zijn blij dat zoveel vrijwilligers betrokken zijn en blijven bij onze mooie vereniging. Daar waar voor een aantal hun taken stil komen te liggen, vraagt het van anderen juist meer inzet in deze tijd en moeten zij over een grote mate van flexibiliteit beschikken. Blij en trots zijn we op wat ze voor de vereniging organiseren wat nog wel mogelijk was! Dit laat keer op keer zien hoe krachtig onze vereniging is! Blijft staan dat er nog steeds een paar vacatures zijn binnen de vereniging, deze zijn heel divers en eigenlijk is er altijd iets passends voor jou! We zoeken nog mensen voor bardienst, oud papier ophalen, bestuurslid, schoonmaken van het clubhuis, trainer of scheidsrechter, onderhoudsdienst

Al jarenlang is het beleid vanuit het KNKV gericht met het zwaartepunt op de zaalcompetitie, maar ik denk dat in dit nieuwe corona tijdperk waarin we nu leven, het niet zo gek zou zijn om het zwaartepunt juist op de veldcompetitie te leggen, lekker gezond buiten sporten! Wanneer we weer aan de competitie mogen gaan beginnen, is nog niet duidelijk, maar ik denk zelf dat we veel eerder dan dit jaar weer gaan korfballen, maar dan wel lekker buiten op het veld. De zaalcompetitie zie ik zelf niet meer hervat worden. Het is goed voor Seolto dat de tweede helft veld wel zou worden afgemaakt, ons vlaggenschip staat op pole position voor het kampioenschap. Het zou mooi zijn na een verloren seizoen, nu wel af te sluiten met een echt kampioenschap!

Namens het bestuur wens ik iedereen een hele fijne feestdagen en een gezond en sportief 2022!

Marco van der Meule

Voorzitter

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.